About us arrow Ornaments in the house  
 
Akció
falidísz F24L
falidísz F24L
950 Ft
439 Ft
You Save: 511 Ft
Add to Cart

Main menu
About us
Informations
Gallery
Installation guide
Ornaments in the house
Forum
WebShop
Sale
Interior ornaments
Sound and thermal insulating material
Accessories
Outdoor ornaments
Manufacturers


Search for products

Our partners
 Bodrogi_UH_logo 01.jpg
 
     
 
Díszítőelemek a lakásban PDF Print E-mail
There are no translations available

elemek_html_m6462a94f.jpg Ha lakásépítésbe vagy felújításba fogunk, ma már számtalan anyag áll rendelkezésünkre ahhoz, hogy egyedit és különlegesen szépet alkossunk.

Már a tervezéskor célszerű végiggondolni, milyen anyagokat akarunk alkalmazni. A beltéri díszítőelemek előnyösen változtatják meg a helyiség esztétikai hatását. A díszlécek és rozetták polisztirolból és poliuretánból készültek. Könnyűek, egyszerűen vághatók, és némi szakértelemmel magunk is elvégezhetjük a díszítést. A számtalan lehetőségnek csak fantáziánk szabhat határt.

Ha a választandó díszléc szélességéről nem tudunk dönteni, akkor a következők segíthetik a választást: a helyiség méretei, elsősorban magassága és szélessége. Alacsony helyiségbe nem célszerű túl széles díszprofilt választani, hiszen az optikailag még alacsonyabbá teszi a teret. Ugyanez a helyzet a keskeny előszobáknál, fürdőknél stb. Viszont akkor is helytelenül járunk el, ha például egy nappaliba túlságosan keskeny díszlécet választunk. Meghatározó lehet még a mennyezet és az oldalfal által bezárt szög vagy ív nagysága.

A lécek vásárlásakor nézzük meg a profilok specifikus mennyezeti és fali szárméretét. Ez pl. a Giselle (G4) profilnál a következő:

elemek_html_m3b9abe66.jpg

Ha minden szempontot figyelembe vettünk, kiválasztottuk a megfelelő díszítőelemeket, nekifoghatunk a munkának. Ma már számtalan jó szakember közül választhatunk, akik segítenek a tervezésben, kiválasztásban és a díszítőelemek felrakásában.

Ha mégis úgy döntünk, hogy magunk végezzük el munkát, akkor a következőket kell figyelembe vennünk:

A díszlécek és rozetták felragasztásához jól tapadó, por- és zsírmentes alapfelületre van szükség. Gipszkartonlemez, vakolat vagy forgácslemez egyaránt megfelelő. Ha a falakat tapétázni kívánjuk, akkor legjobb a léceket és a rozettákat már a tapétázás előtt feltenni. A művelethez gérládára, finom fogazású fűrészre, csapózsinórra, szögmérőre és ragasztóra van szükségünk.

Ha mindent beszereztünk kezdődhet a munka.

 
 
HungarianGermanEnglish
Log in

Lost Password?
No account yet? Register
Cart
Show Cart
Your Cart is currently empty.
Search
Links
covins, stucco, rosettes, ornaments, interior design, ceiling coverings, decoration, home culture, building decoration, Decosa, Bovelacci
 
Copyright (C) 2008 Girland Decor Kft.
Készítette: PolarSys Honlapkészítés